Yhteydenotot:
Pentti Koistinen
+35840 594 6589
email: kaijansaari@jippii.fi

Osoite:
Kaijansaaren lomamökit
Kaijansaarentie 171
71910 Alapitkä

Kaijansaaren lomamökit yritys toimii nimensä mukaisesti Kaijansaaressa Onkiveden rannalla n. 27 km Lapinlahdelta etelään ja n. 50 km Kuopiosta pohjoiseen.

Tilan historiaa

Koististen päätila on perustettu 1949. Tilan nykyisen isännän Pentti Koistisen isä saapui tälle paikalle omien vanhempiensa kanssa ja aloitti tyhjästä pientilan perustamisen. Silloin Kaijansaari oli lähes asumaton ja sinne tultiin veneellä. Ensimmäinen silta on rakennettu 1951. Vanha suuri petäjä tarjosi kutsuvan maamerkin: tänne perustetaan koti!

Koistiset elelivät sittemmin kolmen sukupolven perheenä pienviljelijän elämää kasvattaen pikkuhiljaa karjakokoa. Vuonna 1971 tilalle rakennettiin silloisen mittapuun mukaan hyvin moderni 17 lehmän navetta. Tilanhoitoa jatkoi perheen kolmesta lapsesta Pentti vuonna 1982.

Uuden alku

Vuosi 1997 oli tilan historiassa käännekohta. Navetta ja puolet karjasta paloi. Pentti-isännän piti miettiä koko elinkeinonsa uusiksi. Hän alkoi kehittää tilasta matkailu- ja luomumarjatilaa. Samalla hän kouluttautui hierojaksi. Tällä hetkellä tilalla on 8 ha mustaherukkaa, jonkin verran vadelmaa ja tyrniä. Vadelmaa ja tyrniä myydään itse poimittuna.

Kaijansaaren lomamökit aloitti toimintansa vuonna 2000. Tuolloin Kaijansaareen rakennettiin kaksi täysin varusteltua ja talviasuttavia hirsimökkejä. Vuoden 2007 lopulla yritys osti kesämökin, joka kunnostettiin kesä käyttöä varten.